dijous, 4 de juliol del 2024

BASAR LLORENS I BONES COSES. LES COOPERATIVES DE 5è

 

Durant aquest curs, l’alumnat de 5è A i 5è B, hem estat treballant les nostres cooperatives. Aquestes cooperatives formen part del projecte Cueme, juntament amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona.

En primer lloc, vam decidir que les accions es prendrien per assemblea. Així, doncs, debaten entre tots, vam escollir els noms de les cooperatives. 5è A li vam posar el nom de Bones Coses i 5è B li vam posar de nom Basar Llorens.

En  segon lloc, vam escollir els membres de l’equip directiu. També vam decidir fer una aportació inicial de 5 i 6 euros respectivament, per tal de començar la producció.

Finalment, ens van venir a fer un taller per tal de saber escollir com i quin logotip tindrien les nostres cooperatives.

Per altra banda, una de les accions més importants que vam haver de gestionar va ser el nostre registre a l’Ajuntament de Badalona. Va ser un dia molt important i emocionant per totes i tots nosaltres.

Durant 4 mesos vam estar fent la producció i tota la part de publicitat de les cooperatives. Com per exemple, els flyers, els murals i les decoracions per les parades. Després de tot aquest procés, va ser el torn de vendre els productes al mercat. Va ser el divendres 24 de maig al mercat de Montigalà. Les cooperatives Bones Coses i Basar Llorens van vendre tots els productes i destinaran el 10% dels beneficis a les ONG Lucha de Abril i Open Arms, respectivament. Amb els beneficis restants, les cooperatives decidiran una excursió per gaudir.

Amb la realització de tot aquest projecte hem après el procés de crear una cooperativa legal, el treball assembleari i ens hem adonat que és difícil i costós. Aconseguir diners no és tan fàcil com pensàvem, per això, la col·laboració entre totes i tots ha sigut essencial. També hem après a fer i repartir la propaganda de la cooperativa sent amables i respectuosos; a fabricar productes i vendre’ls i a atendre a les persones d’una manera respectuosa. S’ha de destacar com ens hem repartit les feines de grup, a organitzar-nos i col·laborar entre nosaltres, situació que ens ha enriquit com a grup.

Moltes gràcies a totes i tots per fer possible la creació de les nostres cooperatives!

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada