dijous, 4 de juliol del 2024

ÚLTIM DIA...... BENVINGUDES VACANCES

 

Com cada any l’últim dia és especial i diferent, tots els alumnes de l’escola realitzen jocs, mengen coca de Sant Joan i prenen un gelat.

Concretament, l’alumnat de Cicle Superior van fer jocs com: karaoke, el joc de les “cadires”, el joc del “telèfon” amb dibuixos, el “pistoler”, el “pedra, paper i tisora” amb cercles i en parelles i units entre ells amb els peus lligats encertar amb una pilota dins d’un cercle.

Va ser una jornada divertida i alhora molt emotiva, ja que també va ser el comiat dels i les alumnes de 6è.


Bones vacances a tothom!!!


Equip de Cicle Superior 






ROBÒTICA

 

Durant el mes de juny, els i les alumnes de 6è realitzen durant 3 dies el projecte de Robòtica.

Dividits en petits grups van aprendre llenguatge de programació amb l’Scratch per a després poder programar el robots CodeyRocky.

També, seguint unes pautes, van poder muntar i programar amb el LegoWeDo 2.0 i el Lego Spike.

Finalment, amb ajuda de la tablet van poder seqüenciar els moviments que havia de fer un robot amb el programari Lightbot.

Van ser 3 dies immersos en la programació on els alumnes van aprendre i gaudir aquest aspecte de la informàtica.

 



REPRODUCCIÓ I SEXUALITAT.

 

Els i les alumnes de 6è treballem des de l’àrea de coneixement del medi natural el projecte sobre la reproducció i la sexualitat. Hem estat treballant aquest tema durant moltes sessions i a la part final del projecte hem rebut la visita de dues infermeres del CAP de Nova Lloreda on ens han explicat més coses sobre la nostra sexualitat i la reproducció. També ens han contestat moltes preguntes que teníem preparades de forma anònima en una capseta.

 

Ens ha agradat molt i hem après moltes coses sobre el nostre cos.









XARXES SOCIALS INTERNET SEGURA A 6è

 

Els Mossos d’Esquadra ens han fet una xerrada sobre les xarxes socials i els perills d’internet en general. Ha sigut molt interessat i profitosa.







EDUCACIÓ VIÀRIA

 

Els alumnes de 6è vam  fer un taller d’Educació Viària.  Un agent de la Guàrdia Urbana ens ha explicat sobre els diferents perills del trànsit. Ha sigut molt interessat i profitós.


Cliqueu 

REVISIÓ BUCODENTAL

 

Des del CAP de Nova Lloreda han vingut a fer-nos la revisió bucodental i també ens han fet una xerrada sobre la higiene bucodental i la prevenció de malalties com ara la càries, i ens han explicat com ens hem de raspallar les dents.




TALLER DE PERCUSSIÓ

 

Aquest curs hem pogut gaudir del taller de  percussió corporal que ens ha ofert en Santi Serratosa.

De la mà d' aquest gran professional hem après molts aspectes que ens han fet reflexionar sobre com ens movem.

També hem treballat tots els coneixements musicals amb el nostre cos.

Ens hem divertit molt i ens agradaria tornar a repetir aquest taller musical !







CONTAMINEM L'AIGUA?

 Els alumnes de 6è van fer un taller a les aules sobre com estalviar aigua i mesures que podem prendre per tal de no contaminar-la.

Va ser impartit per un professional que els va fer una xerrada i un joc per tal que fossin conscients de quines accions fem que contaminen més o menys l’aigua. 




MICROSCOPIS

 

A 6è hem estat experimentant amb els microscopis i les lupes binoculars en relació amb el tema de la cèl·lula que hem estat treballant a classe.






COLÒNIES 2024 A MAS CAN PIC

 

L’alumnat de 6è hem estat de convivències durant els dies 29, 30 i 31 de maig a la casa de colònies Mas Can Pic a Taradell.

Esperàvem aquest viatge amb moltes ganes i il·lusió i ha sigut molt especial, divertit i emotiu.

Abans d’arribar a la casa de colònies ens vam aturar a un parc d’aventures on vam fer tirolines, tobogans amb donuts i un circuit de ponts tibetans.

A la casa de colònies vam fer moltes activitats com ara rocòdrom, creació de cabanyes, granja i cavalls, un circuit d’orientació, jocs de nit, quads i piscina tots els dies. El moment més emotiu va ser la discoteca, on vam ballar molt i ens vam emocionar pensant en el pas a l’institut.




BASAR LLORENS I BONES COSES. LES COOPERATIVES DE 5è

 

Durant aquest curs, l’alumnat de 5è A i 5è B, hem estat treballant les nostres cooperatives. Aquestes cooperatives formen part del projecte Cueme, juntament amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona.

En primer lloc, vam decidir que les accions es prendrien per assemblea. Així, doncs, debaten entre tots, vam escollir els noms de les cooperatives. 5è A li vam posar el nom de Bones Coses i 5è B li vam posar de nom Basar Llorens.

En  segon lloc, vam escollir els membres de l’equip directiu. També vam decidir fer una aportació inicial de 5 i 6 euros respectivament, per tal de començar la producció.

Finalment, ens van venir a fer un taller per tal de saber escollir com i quin logotip tindrien les nostres cooperatives.

Per altra banda, una de les accions més importants que vam haver de gestionar va ser el nostre registre a l’Ajuntament de Badalona. Va ser un dia molt important i emocionant per totes i tots nosaltres.

Durant 4 mesos vam estar fent la producció i tota la part de publicitat de les cooperatives. Com per exemple, els flyers, els murals i les decoracions per les parades. Després de tot aquest procés, va ser el torn de vendre els productes al mercat. Va ser el divendres 24 de maig al mercat de Montigalà. Les cooperatives Bones Coses i Basar Llorens van vendre tots els productes i destinaran el 10% dels beneficis a les ONG Lucha de Abril i Open Arms, respectivament. Amb els beneficis restants, les cooperatives decidiran una excursió per gaudir.

Amb la realització de tot aquest projecte hem après el procés de crear una cooperativa legal, el treball assembleari i ens hem adonat que és difícil i costós. Aconseguir diners no és tan fàcil com pensàvem, per això, la col·laboració entre totes i tots ha sigut essencial. També hem après a fer i repartir la propaganda de la cooperativa sent amables i respectuosos; a fabricar productes i vendre’ls i a atendre a les persones d’una manera respectuosa. S’ha de destacar com ens hem repartit les feines de grup, a organitzar-nos i col·laborar entre nosaltres, situació que ens ha enriquit com a grup.

Moltes gràcies a totes i tots per fer possible la creació de les nostres cooperatives!

 


 

CANTÀNIA A 6è

 

El dia 22 de maig l'alumnat de sisè va participar en la Cantata "El Naufragi" a l'Auditori de Música Barcelona.

Va ser el resultat de molts mesos de treball  i per compartir-ho amb les famílies es va  fer la cloenda en un concert amb solistes i orquestra conjuntament amb altres escoles que també havien participat en el projecte.

Durant tot aquest temps vam treballar tots els aspectes musicals i coreografies, cançons i també hi havia elements visuals plàstics que donaven al conjunt un efecte espectacular.

Tot plegat va ser una experiència única que no oblidarem mai.